Är Taekwando en bra sport för självförsvar?

taekwondo-is-a-good-sport-for-self-defenseNär det talas om kampsporter så talas det mycket om självförsvar, och att dessa sporter enbart ska användas på ett plan som gör att du kan försvara dig mot attacker. När det då finns tävlingar inom denna sport, där det då är till för att användas på ett aggressivt plan så står detta lite emot varandra. Hur som helst så finns det tävling på samma sätt gällande nästan alla andra kampsporter också, och här gäller det då som aktiv person med kunskaperna inom någon kampsport att vara den som förstår skillnaderna på tävlingar och bruk i självförsvar.

Naturligtvis kommer det att vara så att Taekwando går alldeles utmärkt att använda som självförsvar. Det kan dock vara så att det finns mycket bättre alternativ att välja på när det handlar om att vara den som ska kunna försvara sig bra mot attacker. Taekwando kan vara en sport som faktiskt är lite knepig att lära sig för den som bara vill träna och aldrig kommer att vara den som är med vid några tävlingar. Kanske är det ändå så att just Taekwando blir ett val för den som vill tävla och attackera, istället för det bästa valet för den som verkligen vill ha en kunskap som leder till ett gott självförsvar.

När du vill ha några av de bästa alternativen till kampsporter där du får lära dig bra tekniker i att försvara dig själv, så kommer du istället att finna dessa i Judo, Sambo, Jiu Jitsu och då naturligtvis MMA som blir en kombination av allt detta. Som resultat så kommer du som vill vara den som tävlar att kunna välja i stort sett vilken kampsport som helst. är det så att du enbart vill lära dig bra tekniker i att försvara dig, så kommer du kanske att göra ett bättre val i någon av alla de andra kampsporterna som finns.