När det kommer till kampsporter som kan användas både för attack och självförsvar, så finns det massor av dessa. Många av de som finns härstammar från Brasilien eller från Japan, men sedan finns det naturligtvis massor av andra som kommer från skilda delar av världen. Tidigare så gick alla kampsporter under namnet självförsvarssporter, men med MMA som sport så måste det numera accepteras att alla dessa kampsporter även är avsedda för att användas i attackerande syfte. Hur som helst så är några av de mest kända kampsporterna Kickboxning, Jui Jitsu och Karate. Utöver dessa så finns det även en rad andra som naturligtvis även dem är mer eller mindre kända.

En av dessa kampsporter är Taekwando som från början kommer från Korea. Denna kampsport är inte speciellt gammal utan är en sport som skapats under 40 och 50-talet genom att kombinera andra redan kända kampsporter. På denna sida ska du läsa mera om Taekwando och vad detta egentligen innebär, samt vad det kan användas för. Är du intresserad av kampsport och allt som rör detta område kommer du att få en trevlig och intressant läsning.

Här kommer du att kunna läsa om hur Taekwando kom till Japan, dess historia och sedan även lite om vad det är som gör japaner så spelgalna. Med andra ord blir det lite fakta, lite roligt och mycket intressant läsning. Hjärtligt välkommen till itfsweden.se, som blir platsen för dig som är intresserad av Taekwando. Kanske får du redan på något som du inte hade en aning om.