Taekwandons historia och utbredning över världen

taekwondo-history-and-spread-over-the-worldI och med att Taekwando inte är en kampsport med anor långt tillbaka i tiden, så kommer du snart att förstå att denna sport spridit ut sig snabbt över världen. Denna sport härstammar från Korea, och skapades i huvudsak från Karate i kombination med de traditionella koreanska sporterna Taekkyeon, Gwonbeop och Subak. Taekwandon kom till först på 40-talet och utvecklades snabbt under de första tio åren. Den äldsta organisationen inom Taekwando är Korea Taekwando Association som skapades av koreanen Choi Hong Hi i samverkan med nio traditionella skolor för kampsport i Korea. Efter detta skapades International Taekwon-Do Federation. Också denna av Choi Hong Hi.

Hur som helst skulle detta snart bli en sport som blev känd världen över, och det skulle i och med det skapas flera olika organisationer, precis som med alla olika sporter som blir populära. Redan 1992 så blev denna sport upptagen som en olympisk sport, vilken fortfarande idag ingår som en gren i de Olympiska Spelen. I och med det så blev Taekwando något som ökade i popularitet. För den som är van att se mycket andra kampsporter så kan Taekwando vara något som ses lite enformigt, då denna är byggd på enbart sparkar och kicks, men för de som är aktiva är detta en mycket svår sport att bemästra.

Numera finns det många olika kampsporter som brett ut sig över världen och det finns massor av människor som är aktiva och tävlar inom dessa. Hur som helst är det idag MMA som är det stora inom kampsport. Hur kommer då Taekwando att stå sig i jämförelse med andra kampsporter när det gäller att tävla i mixed martial arts? Läser du vidare vad som finns på denna sida, så kommer du att finna en hel separat artikel gällande just detta, och därmed få mer kunskap om kampsporten.